Bindweefselmassage

Soms blijven er spanningen in het lichaam zitten, die met massage niet weggaan. Dan kan bindweefselmassage een mogelijkheid zijn. Deze massage is net als de voetreflexzonemassage een reflexzonetherapie. Deze methode gaat er vanuit, dat bepaalde massagehandgrepen in het bindweefsel via zenuwen en hormonen invloed uitoefenen op dieper gelegen weefsels en organen. Massage van het bindweefsel ge

bindweefsel-2

eft dus naast een plaatselijk effect ook een ‘segmentale’ reactie van organen, spieren, etcetera die bij het te behandelen  ‘segment’ behoren. Zo kunnen bijvoorbeeld klachten van een hand ook verholpen worden door bindweefselmassage toe te passen in de nek/hals.

Storingen in bijvoorbeeld organen (dieper gelegen weefsel) zijn vaak zichtbaar aan de huidoppervlakte. Bindweefselzones geven afwijkingen aan in het bindweefsel die ontstaan zijn door ziekten of overbelasting. Door middel van speciale huidtechnieken worden deze bindweefselzones behandeld.

 

Periostmassage is een vrij onbekende vorm van massage waarbij het periost (=beenvlies) wordt behandeld met de handen. Dit gebeurt door met de handen een puntvormige, ritmisch uitgevoerde drukmassage op het beenvlies van bepaalde skeletdelen te geven.

 

Bindweefselmassage en periostmassage kunnen goed gecombineerd worden met andere massagevormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *